Speeljegroen.nl is onderdeel van Experience Republic

Kinderen willen graag goed voor de aarde zorgen, zodat er later ook nog mensen kunnen wonen. Vooral nu ze nog zo jong zijn, is dit het juiste moment om daarop in te spelen. Daarom is er BliepBliep, een gezelschapsspel dat kinderen vanaf 8 jaar bewust maakt van het effect van hun handelen op het milieu. Uiteraard is het spel geheel duurzaam geproduceerd.

Avontuurlijk duurzaamheidsspel

Samen met duurzaamheidsexperts Bas en Steffie gaan de kids op avontuur tijdens het spelen van het spel. Binnen de categorieën Zon, Water, Wind en Energie beantwoorden ze op een speelse manier gewetensvragen en doe-vragen die hen leren zo verantwoord mogelijk om te gaan met het milieu. Bijvoorbeeld: waar of niet waar, bestaan er auto’s die op energie van de zon rijden? En: vouw allemaal een vliegtuig en gooi deze vanaf dezelfde plek de lucht in. Wie komst het verst?

Besparen met het duurzaamheidsspel

Het unieke aan het spel is dat, als de tips worden opgevolgd, een gezin van vier personen per jaar tot wel 150 euro kan besparen! En een mooie bijkomstigheid: BliepBliep en de kerndoelen van Tule die in het onderwijs worden nagestreefd, kunnen elkaar een dikke ‘high five’ geven. Speel je mee?!

swipe