Choose your career

Deurne Operator

Are you ready for world domination? Dan zijn wij op zoek naar jou. Want jij bent die enthousiaste, communicatieve m/v die de escape rooms op volle toeren laat draaien en promoot.

View job

Deurne Chauffeur

De logistiek van onze escape rooms is jouw verantwoordelijkheid – en je kunt en durft het eigenaarschap te nemen. Jij bent de m/v die ervoor zorgt dat de systemen klaar zijn voor de volgende experience. Je brengt de materialen van A naar B, verzorgt het opzetten en afbouwen en fikst daarbij indien nodig kleine technische zaken.

View job

Escape The Kazemat

Concept & Experience | 75 Jaar Bevrijding

We zien dat de Tweede Wereldoorlog een interessant onderwerp blijft voor het basisonderwijs, maar dat de kennis wegzakt. Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is dat er steeds minder mensen zijn in onze nabije omgeving die deze periode bewust hebben meegemaakt en in staat zijn hun verhaal te vertellen. Waar wij zelf de verhalen van onze (groot)ouders hebben meegekregen, is dit haast onmogelijk voor de huidige generatie kinderen in het primair onderwijs.

Escape The Kazemat is een educatieve escape room speciaal ontwikkeld voor de herdenking van de 75 jaar bevrijding van Deurne. Het spel neemt kinderen mee in een reis door de 2e wereldoorlog, waar zij spelenderwijs leren wat de oorlog inhield en wat er gebeurd is. Kinderen uit de bovenbouw maken kennis met drie verhalen, op drie verschillende momenten in de oorlog. De verhalen bestaan uit ‘Geronk in de nacht’, ‘Een verraderlijke moord’ en ‘Jullie zijn vrij!’, Nederlandse verhalen afkomstig van Brabant Remembers. De escape room daagt de kinderen uit om echte speurders te worden en gaan ervaren hoe ze vroeger leefde in tijden van oorlog.

Boek nu Escape The Kazemat | 75 Jaar Bevrijding

Wat mag je van ons verwachten?

Escape The Kazemat

Bovenstaande afbeelding geeft de opstelling aan van Escape The Kazemat | 75 Jaar Bevrijding. Deze opstelling kan gehuurd worden inclusief alle aankleed materialen, zoals parachute, parachute flyers met soldaatjes en overige klein materialen.

parachute escape the kazemat

Werkwijze:

 • Bij reservering van de escape room staat een goede voorbereiding voorop, zo gaan we ten eerste samen aan de slag met de briefing. Hier worden duidelijke afspraken gemaakt.
 • De escape room wordt door twee operators van ons team op- en afgebouwd, standplaats naar eigen keuze. Standplaats dient 5x5m groot te zijn, begane grond of bereikbaar met lift.
 • Het draaien wordt door twee professionele operators verzorgd, om bezoekers uit te nodigen, enthousiasmeren, spelbegeleiding en het resetten na elke speelronde.
 • Er komen veel vragen op na het spelen van de escape room. Daarom kunnen de kinderen wanneer zij uit de escape room komen, hun vraag op een parachute schrijven en deze ophangen in een echte parachute. Na deze activiteit krijgt de organisatie alle vragen mee, zodat deze in de klas behandeld kunnen worden.
 • De escape room wordt gespeeld in 8 minuten.
 • Per 15 minuten kunnen er 3-4 spelers in de escape room. Een maximum van 16 spelers per uur (4 groepjes van 4 spelers).

Optioneel:

 • Een verhalen verteller vertelt over de achtergrond van de verhalen en kan zo in gesprek met de kinderen gaan en hun vragen inhoudelijk behandelen (vraag naar beschikbaarheid en kosten).
 • Extra materialen Tweede Wereldoorlog van historische waarde (informatiepanelen over: voedselbonnen en persoonsbewijzen).

Kosten

 • De escape room kan gehuurd worden voor één dag voor €1500,- (exclusief BTW). Regiogebonden verhalen inbegrepen.
 • Voor de op-/afbouw en operating door twee personen €55 per uur/ per persoon (exclusief BTW).
 • We hanteren een kilometer vergoeding van 45 cent (retour).

Escaperoom the kazematescape the kazemat

 

 

 

 

 

Beschikbaarheid

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer nu via: info@experiencerepublic.nl

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
- Beschikbaar
 
- Geboekt
 
- In behandeling

Over Experience Republic

De afgelopen maanden hebben we met ons bedrijf Experience Republic hard gewerkt aan een concept wat als doel heeft het vieren van 75 jaar bevrijding, Wereldoorlog II en het blijven herdenken van de oorlog. Uit de door Brabant Remembers opgetekende 75 verhalen hebben wij drie verhalen gekozen. Deze verhalen hebben we vertaald naar een concept: Escape The Kazemat | 75 jaar bevrijding. Wij geloven in beleving en creëren een ervaring om een thema op een unieke manier te beleven. Dit doen wij met een escape room! Bekijk hier alle kranten artikelen en de aftermovie van de officiële opening door Wethouder Marinus Biemans, Gemeente Deurne:

Over Brabant Remembers

Brabant Remembers vertelt de persoonlijke verhalen over WOII: groot of klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie of bevrijding. Vijfenzeventig verhalen waarin een levensveranderende keuze centraal staat. Samen met gemeenten en partners worden deze verhalen vertaald naar een innovatief cultureel programma in 2019-2020. Brabant Remembers is een initiatief van Stichting Crossroads Brabant ‘40-‘45 en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en vfonds. Brabant Remembers is partner van Europe Remembers.

Meer informatie

Nikki Mac Gillavry – Projectmanager Escape The Kazemat | Experience Republic | nikki@experiencerepublic.nl | +31 85 782 14 00

Neem contact met ons op

Heb je vragen/opmerkingen of wil je ons graag spreken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail.

Experience Republic

WE CREATE EXPERIENCE

You're using an old webbrowser

This website uses modern techniques which aren't supported by your webbrowser Update my webbrowser

×